пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

ЕЦП -як, де і для чого?

“Корона” впаде - користь залишиться! #Білозерка #Бібліотека
Міністерство цифрової трансформації запустило у відкритий доступ портал державних послуг «Дія». Про це повідомила прес-служба міністерства на своєму Telegram-каналі. Та для отримання послуги на порталі Дія необхідно мати електронний підпис (ЕЦП). Як його отримати, де і для чого він потрібен дізнаємося за посиланнями:
   Оформити електронний цифровий підпис можна кількома шляхами. Можна відвідати акредитовані центри сертифікації ключів органів юстиції або ДФС України. Але, необхідність в цьому є тільки у певної групи осіб. Для громадян і бізнесу краще економити час і гроші. І не відвідувати акредитовані центри, а замовити ЕЦП онлайн.
   Зробити це можна в «Ощадбанку». Але в даний час послуга отримання електронного цифрового підпису доступна тільки для клієнтів банку, які користуються системою Corplight. Вартість отримання підпису залежить від пакета обслуговування.
  Другий варіант - отримати ЕЦП в особистому кабінеті державного «ПриватБанку». Це швидко і безкоштовно. Тому і опишемо цей спосіб, як найпростіший. 


Немає коментарів:

Дописати коментар