середу, 22 квітня 2020 р.

Стань кращою версією себе.

Корона” впаде - користь залишиться! #Білозерка #Бібліотека 

#Тижденьмолодіжноїкниги. #Деньтретій

     7 книжок для вдосконалення пам`яті, концентрації,   креативності та критичного мислення

    Сенс життя в тому, щоб реалізуватися максимально. Хочеш стати кращою версією самої себе? Чи може хочеш змінити світ – починай із себе! Але як це зробити на практиці? В пригоді стануть розумні книжки, які допоможуть прокачати ключові навички до рівня «Експерт».

               "Чому я відволікаюсь. Як розпізнати синдром дефіциту уваги дорослих
 і дітей та що з ним робити"
Едвард Хелловелл, Джон Рейті



Спочатку з`ясуємо, чи не є ваше відволікання наслідком синдрому гіперактивності та дефіциту уваги (СДУГ). Зараз лікарі уважніше ставляться до непосидючих дітей, але багато дорослих залишаються недіагностованими. Якщо у вас СДУГ, то звичайні методи покращення концентрації вам не допоможуть. Едвард Хелловелл — всесвітньо визнаний експерт по синдрому дефіциту уваги і Джон Рейт — практикуючий психіатр — представляють нам доповнене видання свого бестселеру. Випадки з їхньої практики дадуть вам можливість зрозуміти, чи не потребуєте ви додаткової допомоги. Якщо так, то причин для паніки все одно немає, адже серед переваг, які йдуть пліч-о-пліч з цим «розладом», є енергійність і висока інтуїтивність, креативність, ентузіазм.


             "Твій мозок в роботі. Як припинити відволікатися і працювати продуктивніше"
Девід Рок



Якщо СДУГ — не ваш випадок, сконцентруйтеся на впровадженні методів максимізації розумового ресурсу. Дослідник Девід Рок відповідає на питання про те, чому іноді буває важко зосередитись і як це зробити, коли ви не маєте жодної цінної ідеї для вирішення складних проблем. Позаяк спілкування потребує також концентрації і вірних рішень, автор розповість і про те, як бути ефективним комунікатором.



"Джедайські техніки"
Максим Дорофєєв



Джедаї — лицарі-миротворці з епопеї «Зоряні війни». Вони мають особливі стосунки із Силою, яка робить їх могутніми й мудрими. Як бути джедаєм? Насамперед, потрібно вміння розставляти пріоритети. Концентруйся на головному, не випускаючи з поля зору другорядне. Це нелегко, але джедайське бойове мистецтво можна опанувати. Мозок не перевантажується, память — не засмічується. Нехай Сила перебуває з вами!

"Як запам’ятовувати (майже) все і завжди. Приголомшливі лайфхаки для прокачки 
вашої пам’яті"
Роб Іставей


Гарна пам`ять — цінний ресурс. Про мнемонічні прийоми розповідає у своїй книзі колишній керівник Математичної асоціації Великобританії. Книжка містить цікаві практичні завдання й техніки запам’ятовування, реальні історії, незвичайні експерименти та дієві вправи. Хто сказав, що всього не запам’ятати? Прокачайте пам’ять на максимум, перетворивши мозок на справжній комп’ютер, в якому знайдеться місце для файлу будь-якого розміру.

"Гнучкість. Пластичне мислення в епоху змін"
Леонард Млодінов


Хто сильніший: людський розум чи штучний інтелект? За пластичністю поки що ведуть люди. Проте не всім вдається бути гнучкими: для цього потрібно ставити під питання власні погляди й цінності щодня. Ви вмієте так? Якщо ні, то для досягнення результативності, потрібно буде покращити гнучкість. Автор Леонард Млодінов — американський фізик, який спеціалізується на квантовій теорії та теорії хаосу. Говорити просто про складне — особливий талант Леонарда!

"21 спосіб мислити креативно"
Майкл Мікалко


Креативності вимагає кожна сфера людської діяльності. Чи можна зі звичайної людини стати креативною? Так! У цій книжці — безліч вигадок, нестандартних підходів і нетипових вирішень типових питань. Сотні трюків, підказок, історій геніїв, головоломок, вправ та мозкових штурмів — креативу бути!

"Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот"
Дмитро Кулеба


Бачити маніпуляції, вміти відрізняти реальність від брехні — вміння, необхідні людині в епоху постправди. Автор — дипломат Дмитро Кулеба. Його книжка — про комунікацію та інформаційну самооборону. Це справжній посібник з захисту персональних даних, розвитку критичного мислення та протидії маніпуляціям в епоху масової інтернетизації та діджиталізації.
Джерело:  https://womo.ua/



Немає коментарів:

Дописати коментар