понеділок, 1 грудня 2014 р.

Привабливий початок жахливого кінця.


Люди на Землі народжуються для щастя, добра і любові. Вони шукають вічне кохання, мріють про взаємність, боляче переживають прикрощі та шалено радіють, коли на це є причина. Але на  сьогоднішньому уроці здоров′я  «Біля небезпечної межі» мова йшла  не про шалене кохання. Ми торкнулися  проблеми, з якою, на щастя,  не стикалися. Та про неї треба знати, бо через якийсь час може бути  пізно. Ми  говорили  про СНІД.
   У всьому світі у ці дні  говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія.
 Але навіть письменники-фантасти не змогли передбачити, що наприкінці другого тисячоліття нашої ери виникне така загроза. Що в глибини людського організму проникне не випромінювання атомного реактора чи космосу, не новий пестицид, а представник мікросвіту - вірус-убивця, який неминуче приведе зараженого ним до загибелі.
  Для того, щоб наша зустріч пройшла з найбільшою користю для  присутніх школярів, ми запросили до себе гостя –лікаря-дерматолога Білозерської  районної поліклініки Ганича Тараса Семеновича, який  розповів та   ознайомив  учнів з поняттями "СНІД" і"ВІЛ" та їх ознаками, пояснив,  які існують ризики і яким чином вони можуть елементарно убезпечити себе, не наражаючись на реальну небезпеку.

  Присутні  отримали вичерпні відповіді на питання в доступній формі,  а  бібліотекарі підготували ще й тематичне повчальне відео для дітей певної вікової категорії  та роздали  учням листівки із інформацією про шляхи інфікування ВІЛ/СНІДом.




Виставка-вікторина "Життя під загрозою смерті"

Немає коментарів:

Дописати коментар