пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Тиждень права

«Право – це все те, що істинне і справедливе» -  
                                                                                                          Віктор Гюго

 Цьогоріч з 09 по 12 грудня  в бібліотеці дуже цікаво пройшов Тиждень права. В рамках цього тижня було проведено такі заходи: бесіда – застереження  «Вчинок та його відлуння», під час якого старшокласники Білозерської  багатопрофільної гімназії мали змогу поспілкуватися зі старшим   оперуповноваженим сектору кримінальної міліції у справах дітей Черкашиною Ольгою Сергіївною. Користувачам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов`язки і відповідальність згідно чинного законодавства України та «Декларації прав дитини».  Життєві приклади, конкретні ситуації, які були  продемонстровані у відеофільмі , змусили замислитися юнаків і юнок над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності.      

Розібратися у складних правознавчих питаннях, на юридичному компасі «Без правової культури нема правової держави», школярам  Білозерської багатопрофільної гімназії професійно допоміг  юрист Білозерського молодіжного центру регіонального розвитку Загоровська Людмила Вікторівна.
 Також юнаки та дівчата змогли звернутися до спеціаліста із запитаннями і отримати кваліфіковану відповідь та відповідну рекомендацію з юридичного напрямку.


Здійснили  Інтернет – мандрівку «Подорож країною Закону».
  Крім того, протягом тижня діяла книжково-інформаційна виставка «Орієнтир у правовому полі». Також розповсюджувалися  пам’ятки  з переліком правової літератури, яка є в районній бібліотеці та переліком основних законодавчих Інтернет-ресурсів.


Зустріч з головним спеціалістом Білозерського районного управління юстиціі Маргаритою Анатоліївною Ємець.

 А ще з нагоди Всеукраїнського  Тижня  права  в Білозерській районній бібліотеці  відбувся  показ фільмів-переможців XI міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який  проводиться щороку впродовж жовтня, листопада та грудня і традиційно презентує найкращі фільми березневого Міжнародного фестивалю Docudays UA в регіонах України. Головна мета Фестивалю – сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, формуванню в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності.







   

Немає коментарів:

Дописати коментар