четвер, 11 грудня 2014 р.

Вдале планування – запорука успішної роботи бібліотеки.


В районній бібліотеці пройшов семінар-нарада по плануванню та звітності. Присутнім бібліотекарям було надано методичні поради та консультації з питань планування масової роботи з користувачами,  роботи по задоволенню потреб користувачів шляхом співпраці з відділом мобільно-оперативного обслуговування та МБА, роботи з бібліотечним фондом, роботи з читачами-дітьми. Бібліотечних працівників ознайомили з календарем знаменних і пам’ятних дат на 2015 рік та рекомендаціями щодо організації та проведення заходів. Всі методичні матеріали та розробки бібліотекарі одержали на електронних носіях та у друкованому вигляді.
     Всіх присутніх зацікавив виступ Шишкіної Л. Л., директора районної бібліотеки, яка ознайомила з новими проектами, один з яких – «Створення дейзі-бібліотеки (створення книги в аудіо-форматі для читачів з вадами зору)», та інноваціями в роботі, провела спілкування з бібліотекарями на тему: «Я і бібліотека: проблеми, досягнення, побажання». В ході спілкування зав. Томинобалківської, Дніпровської та бібліотекар Розливнянської бібліотек розповіли про свою участь у проекті «Сучасний бібліотекар-2», оголошеному програмою «БІБЛІОМІСТ», та тренінгах в регіональному тренінговому центрі при обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара. Тут же їм було вручено «Посвідчення» про одержані знання. Зав. Киселівською бібліотекою розповіла про проект «Англійська у бібліотеці 1, 2, 3», який стартував у бібліотеці у 2013 році і продовжується до цих пір. Зав. метод. відділом розповіла про участь завідувачки Токарівською бібліотекою в обласному краєзнавчому семінарі-практикуму, на якому вона представила відеоролик «Токарівка та її сьогодення» (про село та його мешканців). Зав. Велетенською бібліотекою із задоволенням повідомила про кошти (68 000 грн.), виділені Кізомиською с/радою на заміну 7 вікон і 2 дверей. Наразі проводяться ремонтні роботи. Олександрівська бібліотека придбала книжки на суму 2 621 грн., кошти виділено з місцевого бюджету.
     У Широкобалківській бібліотеці установлено електроконвектор, оформлено рахунок на придбання ноутбука та принтера. Радянській бібліотеці на підписку періодики на 2015 рік с/рада виділила 4 700 грн., Східненській і Загорянівській – по 3 000 грн., Микільській – 1 000 грн. на підписку і 500 грн. на канцелярію. Розливнянській – 550 грн. на підписку, 300 грн. – на ремонт. В Радянській бібліотеці верстається місцева газета «Вісник Радянської сільської ради». У Микільській бібліотеці створено Комунальний заклад. У Томинобалківську бібліотеку придбано комп’ютер.
     На завершення семінару присутні переглянули слайдову презентацію «Як бібліотекарі за досвідом їздили» (про районний виїзний семінар «Обмін досвідом - важливий аспект розвитку та вдосконалення роботи бібліотек», який пройшов на базі трьох бібліотек Централізованої бібліотечної системи Жовтневого району Миколаївської області - Лучівської, Шевченківської та Полігонівської).
     Наостанок бібліотекарі визначилися з темами семінарів на 2015 рік, запевнили, що і подальша робота бібліотечних закладів буде спрямована на задоволення запитів користувачів, громади, створення затишку і комфортних умов для перебування читачів у бібліотеці.
     У доброму гуморі, з набутим методичним багажем та добірками літератури, підготовленими відділом мобільно-оперативного обслуговування, обмірковуючи одержану інформацію, бібліотекарі роз’їжджалися по домівках готуватися до звіту та планувати роботу на наступний рік.












Після семінара - у відділ мобільно-оперативного обслуговування за добірками та замовленою літературою.




    

Немає коментарів:

Дописати коментар