середу, 24 червня 2020 р.

У процесі змін.

  Сучасний світ дуже прискорився, і зміни стали невід’ємною частиною нашого життя. Завдяки свободі саморозвитку і самовираження ми все частіше змінюємо свої ролі у компанії, свої професії чи навіть життєві цілі.

  Втім, ця свобода принесла й проблеми. Емоційне вигорання та депресії давно нікого не дивують, а синдром тривожного розладу вже називають СНІДом нового часу. У всіх у нас бувають моменти, коли ми втрачаємо сенси, мотивацію, прокрастинуємо. Це не добре і не погано — таке щодня трапляється з мільйонами людей по всьому світу.

  Інше питання — як витягти себе з такого стану. Якщо прямо зараз вам важко, може здаватися, що ця темна смуга не має кінця і жодні фарби світу не здатні вас порадувати. Але ви помиляєтесь. Усе минає, і це мине. Особливо якщо знати, що є люди, які пережили ще більші потрясіння і тим не менш по-справжньому щасливі.

Якщо ви знаходитесь у процесі змін і вам складно морально — прочитайте будь-яку з цих дивовижних книг, які зарядять вас невичерпним оптимізмом та покажуть світ під таким кутом, під яким ви, можливо, ще ніколи на нього не дивилися.

«Вибір» Едіт Егер


Це неймовірно потужна книга про внутрішню силу людини. Вона про 16-річну дівчину Едіт Егер, яка втратила своїх батьків, витримала тортури і голод, пережила концтабір та постійну загрозу смерті.

При цьому дівчина не просто вижила, а й зберегла силу духу протягом десятиліть, стала успішним психологом і допомагала простим людям та військовим проходити крізь складні життєві етапи.

«Вибір» написаний самою Едіт, і цей факт додає під час прочитання мурашок по шкірі і надає глибини кожній думці. Книга чудово демонструє, що ми завжди можемо обирати, чого вчитися у життя і як ставитися до того, що відбувається. До того ж, це бестселер The New York Times і Amazon.

“Бог ніколи не моргає. 50 уроків, які змінять твоє життя” Регина Бретт



Регіна Бретт — відома американська журналістка, двічі виходила до фіналу Пулітцерівської премії в номінації «За коментар», лауреат численних премій за журналістську діяльність. 50 уроків — це роздуми про те, чому Регіна навчилася, перебуваючи в статусі матері-одиначки, коли шукала кохання там, де його не було, коли працювала над стосунками з Богом, боролася з раком і намагалася примиритися з важкими спогадами дитинства. Свої уроки Регіна публікувала в авторській колонці в газеті, і відразу стала однією з найпопулярніших в історії видання.

У цій книжці Регіна Бретт перетворила 50 уроків на глибоко особисті, зворушливі, іноді смішні есе. Добра, мудра, дуже емоційна книжка змусить читачів замислитися над своїм життям, зробити його кращим, допоможе знайти й утримати щастя.


“Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі” - Віктор Франкл


Віктор Франкл – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ. 1942 року він потрапив до концтабору, де на нього чекали голод, приниження, хвороби, постійна загроза життю. Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкл віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Свій жахливий досвід виживання він описав у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя. Віктор Франкл доводить, що тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування. Поради людини, яка зазнала нелюдських випробувань, варті того, щоб бути почутими.

Джерело:https://happymonday.ua/3-knygy-pro-optymizm

Немає коментарів:

Дописати коментар