середу, 29 жовтня 2014 р.

Звук незабутній перемоги лунає досі у серцях.


  28 жовтня  2014 року  по всій Україні відзначали визволення України від фашистських загарбників.
  Наш народ пережив страхіття війни, мужньо витримав усі випробування і доклав величезних зусиль, аби наблизити бажану мить Перемоги.
   Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Це була трагедія. Її принесли з собою гітлерівські орди, які без жалю топтали нашу землю, палили міста і села, грабували, гнали в німецьке рабство дівчат і хлопців, убиваючи на своєму шляху кожного, хто не хотів скорятися загарбникам.
  Скільки безневинних людей зазнали нечуваних тортурів, знущань та принижень у концтаборах, тюрмах, на примусових роботах та пересильних пунктах!
  Пам’ять загиблих на фронтах, закатованих у фашистських катівнях, спалених у пекельних крематоріях, замучених голодом, замордованих страшною війною, вшанували у Білозерці спочатку на урочистому мітингу



а далі хвилю підхопили народний музей та районна бібліотека. В якій для користувачів організували виставку "70 років Перемога в серцях поколінь",  перегляд відеоролика "Шляхами подвигу і слави " та документального фільму "Перемога на Правобережній Україні"



 Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно!

Немає коментарів:

Дописати коментар