вівторок, 14 жовтня 2014 р.

«Моя Україна- козацькая слава! Така волелюбна і мирна держава»

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в Україні відзначається  День українського козацтва. Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – гімні України. Саме до цієї дати бібліотека підготувала  книжкову виставку «Час згадати нашу славу, брате»,  де  експонуються книги із фонду бібліотеки, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. Також в читальній  залі бібліотеки  користувачі мали змогу дізнатися із розповіді бібліотекаря Інтернет-центру Малишенко Олексія Юрійовича про життя Богдана Хмельницького та визвольну боротьбу  українського народу, яка проходила під його гетьманством.
  А ще саме сьогодні президент України Петро Порошенко підписав указ : "Установити в Україні свято – День захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня".
  Цей день — данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в 15-17 століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.




Немає коментарів:

Дописати коментар