четвер, 29 листопада 2012 р.

Журналістика в об`єктиві "ПрофіСтарту"



Є професія така:
І цікава, і важка -
Зустрічати день новий
В вирі фактів і подій!
Як відомо, у світі немає непотрібних професій. Кожна з них відіграє по-своєму важливу роль в нашому житті. Але що ж несе в собі професія журналіст?
Журналістика - надзвичайно цікава річ.  Ця професія приваблює своєю різноманітністю, непередбачуваністю, неординарністю. Адже представники цього фаху у своїй роботі не мають чітко визначеного робочого місця і робочого часу. Навіть на дозвіллі, в побуті вони аналізують отриману інформацію, шукають нові теми, намагаються скрізь побачити і почути більше, ніж інші.
Професія журналіст вимагає від тих, хто присвятив їй своє життя, постійного руху вперед.      Надзвичайно важлива річ -  це компетентність журналіста.
 Журналісти повинні оперативно відгукуватися на проблеми сьогодення, бути дзеркалом життя у всіх його проявах.
Одночасно журналісти несуть велику відповідальність за кожне слово. Адже силу слова можна порівняти зі зброєю. Важливо, в яких ця зброя руках і куди вона скерована... Їх називають „ четвертою владою” , бо, справді, від них багато залежить. Тому журналістів здебільшого ненавидять, провокують судами, нерідко і вбивають. Але від цього їх менше не стає - створюються нові видання, телеканали та радіостанції. Лави журналістів щороку збільшуються.
Так, ця професія вимагає певної самопожертви, ставлення суспільних інтересів вище за власні, приглушення власних амбіцій заради блага інших, протистояння всім, хто став в опозицію до справедливості.
Журналістика - це спосіб життя, це голос, який кожного дня кличе за собою у різні куточки міста, області, країни і навіть світу. Журналіст - це найцікавіша професія. Щоб відчути її смак, потрібно зануритись у неї з головою!
 Про все це ми дізналися, завітавши з учасниками проекту «ПрофіСтарт» до головного редактора місцевої газети «Придніпровська зірка» Свириди Н.О.




Немає коментарів:

Дописати коментар