пʼятницю, 9 листопада 2012 р.

Душа тисячоліть шукає себе в слові...






Мова моя українська,
Батьківська, материнська...







  Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
  6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: "На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: " Установити в Україні День української писемності та мови , який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця".
 Саме сьогодні, в День української писемності та мови, в Центральній бібліотеці організували бібліографічний привал "Душа тисячоліть шукає себе в слові", на якому присутні показали неабияку  обізнаність з історії та розвитку  писемності на українській землі.
  Людині визначено Богом місце народження, країна, небо ; вона не може нічого того поміняти, як не може поміняти саму себе. А якщо щось із того призначеного їй, поміняє, то не на краще, бо чуже ніколи не буває кращим. І куди б ти не пішов – твоя Батьківщина, земля твоя, твоя мова, твій народ завжди будуть з тобою.

Немає коментарів:

Дописати коментар