понеділок, 22 березня 2021 р.

«Кришталева капля»

  Люди з ніжністю називають Землю «блакитною планетою», через більшість поверхні вкритої водою (70%). Основна частина (97,5%) вод на землі - солона, і тільки близько 2% - прісна. Але і цей мізер: річки, озера, льодовики,  підземні водойми є малодоступними. Зокрема, близько 60% прісної води акумульовано льодовиками. На сьогодні людство використовує майже 1% води, що є на  планеті.

  Величезну цінність води знали ще в давнину. Древній мудрець Фалес Мілетський (640 – 545 рр. до н.е) говорив, що вода є першоосновою на землі. Про цілющі властивості води знало населення планети ще за декілька тисячоліть до нашої ери. Про воду складали пісні, казки, легенди, міфи, їй присвячувалися різні святкування, ритуали, деякі з них збереглися до наших днів. Воду обожнювали, на її честь будувалися храми, один із них знайдений у Центральній Америці -храм води племені майя.

Через катастрофічні проблеми нестачі питної води на планеті та для збереження водних ресурсів Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй, прийнявши резолюцію 47/193 від 22 лютого 1993 року, проголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів.

  Цей день є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для навколишнього середовища і комфортного існування людства. Завдання кожної громади: забезпечити чистоту водних ресурсів на своїй території.

Озера і водойми, каньйони і водоспади – чудові варіанти для відпочинку в Україні!

Головне не забувати призначення та важливість води у нашому житті, скільки і як ми її використовуємо, якими чудодійними властивостями володіє вона, яка катастрофа чекає людство через неохайне, зневажливе відношення до природи, і чи існувало б людство на Землі, якби не було води?

Розповідаємо про унікальні українські водойми, куди варто поїхати сім'єю або з друзями.

https://uaua.top/15332/ -  Озеро без дна, через яке можна потрапити на інший бік світу: містика та реальність Синевиру

https://uaua.top/998/ -  Невідомі водойми України: 14 озер, водоспадів, каньйонів і заток

https://uaua.top/9788/ - Кольорові озера в Україні

 





Немає коментарів:

Дописати коментар