четвер, 28 січня 2021 р.

Легендарні Крути

“Чужинче, йди і Україні

Скажи, що звершився наказ.
Хай не сумує! На руїні
Збудуємо нові твердині
І в бій підемо другий раз!

Скажи, що шлях покажуть Крути,
Що замість терня — ореол,
Що Україні вічно бути,
Про Україну всім почути,
Бо світу це новий престол!

Володимир Янів „Бій під Крутами”      

Героїчне минуле українського державотворення  в усі часи цікавить людство. До Дня пам`яті героїв Крут у Білозерській бібліотеці представлено виставку «Ви першими стали за гідність, за волю», де відображено  національну  боротьбу   за свою незалежність у  січні  1918 р. Бібліотекарі  ознайомили  користувачів  з історичними документами, літературою, що розкриває непростий й трагічний період становлення молодої країни.  Підростаюче покоління  стало  прикладом для всіх тих, хто готовий долати будь-які  труднощі й перешкоди у нелегкому протистоянні з ворогами. Бій під Крутами  – символ незламності і стійкості українських  воїнів- патріотів, котрі віддали  життя. Ми пам’ятаємо і вшановуємо героїзм  волелюбного народу  в визвольній боротьбі за соборність держави.

      Відважні  крутівці – справжні Герої, які надихають сучасників на сміливі вчинки і подвиги заради збереження цілісності  країни. Ми маємо спільну славу в минулому, спільні бажання українців – в  мирному майбутньому!




Щоб детальніше пізнати героїчну історію подвигу студентського куреня в Інтернет - центрі бібліотеки було організовано годину інформаційного пошуку . На якій користувачі могли знайти цікаві факти, поезію, пісні, спогади, статті, фото та відеоматеріали  про крутянські події.  http://kruty.org.ua/.

https://learningapps.org/4459745 - інтерактивна гра "#Пам'ятаємоГероївКрут"

https://uaua.top/6807 - Чого нас навчили Крути?

Немає коментарів:

Дописати коментар