понеділок, 27 листопада 2017 р.

Сучасна бібліотека: звітуємо, обговорюємо, плануємо

     Здається, тільки нещодавно затверджували плани роботи на 2017 рік, а вже не за горами планово-звітна кампанія. Але це тільки здається. Насправді ж  пройшов рік творчої, натхненної, цікавої, насиченої роботи з читачами, громадою, співпраці з місцевою владою, закладами та організаціями. Рік написання проектів, участі та перемог у конкурсах, акціях, фестивалях.
     Про це, і не тільки, розповідали сільські бібліотекарі під час жвавого спілкування на районному семінарі-нараді по плануванню та звітності «Сучасна бібліотека: звітуємо, обговорюємо, плануємо», який пройшов нещодавно у районній бібліотеці. Цікавою та корисною була інформація про підготовку та проведення свята села в Іванівці, Микільському, Інгульці, Федорівці та селі Правдино. А ще Правдинська бібліотека гостинно зустрічала читачів з Миролюбівки (с. Радянське), які приїжджали з «дружнім візитом». Завідувачка Дар’ївської бібліотеки поділилася досвідом роботи «Бібліоняні», а Дніпровської – секретом (насправді секретами не діляться, але наші бібліотекарі – вкрай гуманні!) підготовки учасників конкурсів та фестивалів, які не тільки беруть участь в обласних та районних заходах, а й перемагають. В цьому році  Інгулецька сільська бібліотека  приймала участь в IV обласному конкурсі "Правові орієнтири" та здобула перемогу у номінації "Популяризація здорового способу життя". Підтримано проект"БібліоЗупинка" Кізомиської бібліотеки, мета якого облаштування зупинки інформаційним стендом, боксом для подарованих книжок, та столом для виставок. В Микільській бібліотеці організовано роботу двох любительських об'єднань - "Козачата-книголюби" та "Соняшник", у Надеждівській - Клубу фінансової грамотності, у Чорнобаївській - занять логопеда-психолога... 
     Всю цю інформацію бібліотекарі взяли на замітку, щоб, по можливості, скористатися у своїй роботі. Також вони отримали рекомендації по написанню річного плану роботи, організації бібліотечних заходів, їх форм проведення, настанови щодо здачі річного звіту.
     Шановні бібліотекарі! Бажаємо вам нових творчих задумів! Плануйте та втілюйте їх у життя! Чекаємо на вас у районній бібліотеці зі звітами та планами роботи, згідно графіка.











Немає коментарів:

Дописати коментар