вівторок, 8 листопада 2016 р.

Мова моєї Вкраїни

 «Мова – душа кожної національності,
 її святощі, її найцінніший скарб».
 Іван Огієнко
   
     Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно, до Дня української писемності та мови для користувачів бібліотеки був проведений народознавчий калейдоскоп «Прозора й чиста, як гірська вода – це України мова барвінкова», мета якого – виховання любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна.
   Під час заходу б
ібліотекар ознайомила учнів з історією української мови. Діти  відповідали на питання тестів, відгадували загадки,  присвячені мові.
Захід доповнила електронна презентація "А мова українська як причастя", яка розкрила нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток.
      Якими побачить українців світ – залежить від самих українців. Ми хочемо бути багатомовними та багатознаючими, хочемо належати людству.А для цього ми повинні любити і знати рідну мову. Ми зобов'язані дбати про неї, захищати, розвивати, і, головне -  розмовляти.



Немає коментарів:

Дописати коментар