четвер, 15 жовтня 2015 р.

Герої не вмирають.



  Славна моя Україна, непоборна і непокорена, ніколи ти не була такою могутньою і прекрасною, як зараз, ніхто ніколи не міг тебе приборкати, бо ми, українці, завжди оберігаємо тебе, шануємо і не дамо топтати тебе чоботом і розривати тіло твоє
  Виявляється, життя інколи справді ділиться на «до» і «після». І буває це не десь за обрієм чи в далекій країні. Усе це трапилося з нами, на нашій українській землі.
  23роки Україна не знала війни. Але вона не обійшла нашу державу тепер. Ще рік тому ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова «слава Україні – Героям слава», а тепер ці слова набули нового змісту.
  Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – хлопці що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України; лікарі які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу; волонтери на плечах яких тримається наша армія.
  Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.
  Не обійшла біда і Білозерщину. Наша мала батьківщина втратила 8 героїв земляків.
Тихолаз Андрій Павлович
Шульга Андрій Олександрович
Коза Денис Євгенович
Жеков Максим Петрович
Малета Володимир Ілліч
Іон Андрій Дмитрович
Завалко Олександр Іванович
Бордак Олександр Григорович

  14 жовтня у Білозерському районному музеї презентували виставку –експозицію «Вічна слава воїнам АТО», присвячену військовослужбовцям Білозерщини, які віддали своє життя за Україну у зоні АТО. Відповідальними в організації пам’ятної експозиції призначили колектив Білозерської районної бібліотеки та працівників Білозерського музею. На презентацію було запрошено мобілізованого військовослужбовця з с.Надеждівки Лях Віталія Адамовича та станіславську поетесу Катерину Кий.
  Ведучі Галина Гринчук та Олег Волошин наголосили:
«На прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов´язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої із терористами, російськими найманцями протиставили їм свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін».
Не розчаровуйсь в Україні,
А розумій її печаль.
Що робиш ти для неї нині –
У себе спершу запитай.
Не розчаровуйсь в Україні,
Вона свята,а грішні – ми
В її недолі часто винні
Її ж бо дочки і сини.
Не розчаровуйсь в Україні,
Ідеї волі певним будь,
Бо тільки той є справжнім сином,
Хто вміє неньку захистить.
Не розчаровуйсь в Україні,
Вір, що мине важка пора,
Розквітне пишний цвіт калини,
В садах достатку і добра.


















Немає коментарів:

Дописати коментар