середу, 25 лютого 2015 р.

Мрії зламане крило



  В історії України – безліч імен визначних українок, які славилися красою, розумом, відвагою. Але і у всій світовій літературі тяжко знайти ще одну жінку‑поетесу , щоб хоч у приближенні могла дорівняти Лесі Українці якістю та кількістю творів.
   До річниці від дня народження  видатної української письменниці, славної поборниці ідей свободи й незалежності рідного краю – Лесі Українки, в Білозерській районній бібліотеці оформлена книжкова виставка « Лесю! Перед безсмертям зоряним твоїм ми низько голови схиляємо в пошані», яка
являє собою добірку найкращих книжок - авторських творів поетеси та книг, присвячених її життю та творчості. До уваги читачів – три  розділи: « Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я», «Я збагнула, що забуття не суджено мені», «На шлях я вийшла ранньою весною і тихий спів несмілий заспівала».   На полицях виставки, на сторінках книжок - образи людей з красивим і щедрим серцем та героїчною і печальною долею, окрилених героїв, в яких пломеніє вогонь, дарований людині Прометеєм. Цікавим доповненням до виставки став літературний кросворд «Славетна дочка України».
Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.
Твори, що представлені на виставці, розкривають автора, як великого поета-лірика, талановитого прозаїка, перекладача, невтомного збирача фольклорних скарбів, публіциста та драматурга.

Немає коментарів:

Дописати коментар