четвер, 12 лютого 2015 р.

«Війна у пам`яті, біль у серці»



Вогонь війни спалив чимало:
І юних доль, і чистих мрій.
Лише надія не вмирала,
Коли солдати йшли у бій.
    Війни на нашій планеті не зупинялись з давніх – давен. Можливо, ніколи не наступить той час, коли слово «солдат» стане непотрібним і незнайомим. Солдат – воїн, захисник. Саме така асоціація виникає в нас, коли йдеться  про Велику Вітчизняну війну. Завжди пам’ятаємо  ті страшні роки, важкі втрати, але на жаль, забуваємо іншу війну. Ніким і нікому не оголошену , героїчну та трагічну, яка виявилася удвічі довшою, ніж Велика Вітчизняна.
    Афганська війна. Кожний, хто пройшов крізь неї, став частиною Афганістану. Афганістан, у свою чергу, став частиною того, хто там воював та їх сімей.
    На історико – меморіальній годині «Війна у пам`яті, біль у серці»  в районній бібліотеці згадали події та дати , тієї пекельної війни, які гіркою сльозою запеклися в душах цілого покоління, глибокою раною – у серцях матерів.
   Завершили захід символічним запаленням свічок, вшановуючи громадян України, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сучасних героїв – захисників України та пам'ять загиблих за свободу, єдність і незалежність Українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар