вівторок, 17 лютого 2015 р.

Другий крок фестивалю.


     З нового, 2015 року, стартував другий етап спільного соціального проекту «БібліоКіноСалон» Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара та обласного кіновідеопрокату. Нагадаємо, що за умовами проекту у бібліотеці можна переглянути фільм на замовлення користувачів. Цього разу скористатися такою можливістю мали змогу мешканці сіл Надеждівка та Розлив нашого району. А потурбувалися про це працівники кіновідеопрокату з області, працівники районної, Надеждівської та Розливнянської сільських бібліотек. «Репертуар» для перегляду замовляли самі бібліотекарі, провівши напередодні моніторинг серед користувачів бібліотеки. Мешканці сіл про перегляд були повідомлені афішами.
     І ось 13 лютого читальна зала Надеждівської бібліотеки наповнилася галасом, гоміном і сміхом – це 53 малюки дошкільного закладу та учні 1-го класу місцевої школи переглядали мультики, які привезли їм з міста. Діти були у захваті від кумедного Вовка та мавпочок, раділи за бичка, якого не зїли лісові хижаки. Дорослі відвідувачі мали змогу переглянути перший фільм "Небесна сотня" з циклу документальних фільмів "Зима, що нас змінила".
    Цього ж дня в Розливі познайомилися з побутом українців та українською символікою і обрядовістю. Історичний художньо-документальний фільм про Україну із задоволенням переглянули і дорослі, і школярі. А потім всі присутні поринули у жахливі минулорічні події на Майдані…
    День завершився, «кіно» поїхало, залишились тільки згадки про переглянуте. Ми дуже вдячні нашим колегам з обласної бібліотеки та працівникам обласного комунального підприємства «Кіновідеопрокат» за надану можливість поринути у світ мистецтва за допомогою кіно. У куточку «Наші свята», що у Розливнянській бібліотеці, обов’язково зявляться фото та матеріал про захід.
























Немає коментарів:

Дописати коментар