середу, 16 липня 2014 р.

Україна пора великих сподівань.


Щороку, коли розквітчаний літними барвами липень перетинає свою серединну позначку, ми пригадуємо 1990 рік, коли у плині хвилюючих подій тогодення одним із найбільших виразних постав день ухвалення українським парламентом Декларації про державний суверенітет України.
  Порівняно з життям людини його віддалено можна зіставити з таким буденним й водночас урочистим актом, як отримання паспорта громадянина держави, що наділяє особу не тільки всім обсягом гарантованих Конституцією України прав, але й цілим комплексом обов’язків, врешті, свідчить про те, що вона стає самостійною та відповідальною за свої вчинки.
  Декларація є документом, який завжди зберігатиме свою політичну і правову актуальність. І не лише з огляду на її історичне значення у процесі постання незалежної України, а й виходячи з сучасних завдань розвитку держави.
  16 липня у бібліотеці на історичній годині «Україна пора великих сподівань» розглядали хронологію тих подій, важливість та роль Декларації для кожного громадянина України. Для масового користувача підготували мультимедійну презентацію «Декларація: історія прийняття», показали відеоролики «Україна в 1990 році»  «16 липня 1990р».

Немає коментарів:

Дописати коментар