четвер, 10 липня 2014 р.

Зроби правильний вибір!


   На сьогоднішньому Дню довіри «Наркоманія – пастка для юні», ми зупинилися на одній із найважливіших проблем, з якою молодь може зіткнутися. Ця проблема – наркотики. Молоде покоління повинне володіти інформацією про наркотики для того, щоб протистояти їм.
   Діти дізналися, що одні види наркотиків, такі  як кокаїн і марихуану, одержують із рослин, інші , наприклад ЛСД і екстазі, виготовляють хімічним способом. Дізналися  про вплив деяких із них на організм людини.
  Людина, яка всерйоз захопилася наркотиками, поступово потрапляє до злочинного середовища. Наркотики і злочинність йдуть у парі. Звичайно, усе починається з дрібних крадіжок у магазинах, а закінчується більш серйозними злочинами – пограбуванням, розбоєм і насильством.
   Люди часто не усвідомлюють загрози, яка повязана зі вживанням наркотиків.
Вони відсторонюються від друзів і родичів, перестають цікавитися школою, ізолюються, стають агресивними.
   Щоб відмовитися від пропозиції спробувати наркотики, треба мати силу волі, тобто бути людиною впевненою у собі. Ми розповіли про різні типи поведінки і спробували разом зрозуміти, який із них є найпродуктивнішим: пасивний, агресивний чи впевнений. Дійщли висновку, що впевнена поведінка є найбільш ефективною.
   Бібліотекарі нагадали молодим людям, що вони тільки вступають у повноцінне життя, яке наповнене багатьма приємними подіями. Так багато треба встигнути зробити корисного, стільки  необхідно побачити й пізнати. Але, насамперед, треба навчитися правильно вирішувати життєві проблеми, не уникати відповідальності та не бути байдужими.





Немає коментарів:

Дописати коментар