середу, 30 квітня 2014 р.

Мультфільми для малят - шкідлива розвага?


Є багато різних способів, які можуть допомогти батькам розвивати уяву своїх дітей, впливати на їхнє мислення, щоб вони справді виросли людьми, які вміють думати, які можуть бути креативними. Крім того, хорошою практикою у системі виховання є показувати дітям мультфільми. Звичайно, сама ідея демонструвати малюкові мультфільми може здатися спірною: не всі мультики - корисні, але є й стрічки, які позитивно впливають на психіку дитини.
На засіданні клубу молодої мами «Пролісок» ми підняли саме цю тему.
Мультфільми, де персонажі активно рухаються, дітям на користь – малюкам потрібно прищепити знання, що фізична активність необхідна. Наприклад, в Міністерстві охорони здоров’я Великобританії провели дослідження дитячих програм та мультфільмів і оголосили, що найкращий - це «Скубі-Ду». У цьому мультику герої постійно від когось тікають, і це допомогло їм зайняти лідерську позицію в списку найбільш здорових дитячих персонажів.
Психологи склали
список мультфільмів, які буде корисно подивитися дітям у ранньому віці.
Отже, найпопулярнішими серед них є:
  "Маленький Енштейн" (для дітей з 6 місяців), "Маленькі Енштейни" (для дітей з 3 років),             "Вулиця Сезам" (для дітей з 2-3 років), "Лунтик" (для дітей від 3-х років),  "Клуб Міккі Мауса" (для дітей від 2-х років)
   Звісно, є ще багато цікавих і корисних фільмів для малят. Не поспішайте показувати дітям"Шрека""Льодовиковий період" тощо. Такі стрічки призначені уже для дітей старшого віку.
Наприклад, такий мультик як "Губка Боб" радять не показувати дітям до 10 років, психологи сподіваються, що потім дитині буде просто не зовсім цікаво це дивитися.
Сенсу в серіалі немає, жарти вкрай примітивні. 
Дитина буде робити дивні вчинки після перегляду:кидати речі, стукати когось по голові тощо. Якщо батьки прагнуть аби їхня дитина деградувала, то «Губка Боб» - найкращий спосіб реалізації цього плану. До речі, в штаті Вірджинія проводили експеримент: групі дошкільнят показували кілька серій одного мультфільму, а потім перевіряли їх на концентрацію уваги, агресивність, гіперактивність. Після «Губки Боба» діти показали найгірші результати.
Діти пізнають через зорові образи. А мультфільми мовою цих зорових образів несуть із екранів інформацію дітям. Дуже важливо, що саме батьки будуть показувати дитині. Адже якщо на екрані демонструють насильство, агресію, то, швидше за все, малюк сприйматиме таку модель поведінки й спробує її реалізувати в житті

Немає коментарів:

Дописати коментар