вівторок, 4 лютого 2014 р.

Бібліотечна виставка «Поет духовної свободи»



 

Щоб слово пламенем

Щоб людям серце розтопило,

І на Україні святилось

Те слово, Божеє кадило,

         Кадило Істини. Амінь!

 

  Про великого Кобзаря ми знаємо, здається все, від його сирітського дитинства до останніх років життя. Бо Шевченко – вічний, невичерпний і нескінченний, гордість і неоціненний скарб духовної культури українського народу. На протязі свого страдницького життя він впроваджував Божі істини: віру, надію, любов, непохитність та гідність українця, повноцінність сім`ї. Він продовжує діяти своїми творами тепер, в епоху комп`ютерних технологій.

  Наша книжкова виставка містить різноманітні носії інформації: книги, періодику, картини, портрети, комп`ютерні додатки, творчі доробки. Це дасть змогу широко розкрити значимість особистості та творчості Шевченка, залучити відвідувачів самостійно вибирати твори в розділі виставки і декламувати, розповідати, тощо.

 Тема та розділи виставки показують віковічні проблеми, з якими боровся Шевченко, здобутки, неповторність особистостей України.

  У I розділі «Не називаю її раєм», представлені маловідомі факти й історії з життя великого поета, про дитинство, родовід, Моринці, Кирилівку, - про ту глибинку, звідки бере початок джерело Шевченківського духу.

  II розділ: «Сіять господнею красою…». Святість жінки – матері, на думку літераторів, найповніше розкрив у своїх творах Т.Шевченко. Ця тема актуальна у всі часи. Особливо – проблеми одиноких матерів, покриток, неповноцінних сімей.

 III розділ: «Світе тихий, краю милий, моя Україно!». Де б Тарас Шевченко не перебував, завжди линув на Україну, прагнув для неї свободи, процвітання, щасливої долі для молодого покоління. Тут представлені дослідження про подорожі Тараса Україною, карти, спогади.

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар