пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

День читацьких задоволень «Час читати найкраще».


    Сьогодні, в останній день Тижня молодіжної книги, на заході  «Творче досьє сестер Дубовалових»,  ми  знайомили молодь з літературою рідного краю.
   Зіркою спалахнула на нашій рідній білозерській землі літературна студія «Біле озеро» і, звичайно, не могла не привернути до себе увагу. З високої джерельно чистої ноти митців слова звучить мелодійний спів – уславлення рідної Таврії, її південної краси, роздуми про сенс буття, добро та зло, негаразди сьогодення та надія на краще майбутнє. Торкаючись найпотаємніших глибин людської душі, вони пишуть про те, що бентежить їх душу: про зраду, страждання та велике кохання.
   Люблять у нашому районі поетичні твори талановитих сестер Дубовалових.
На сьогоднішню зустріч були запрошені Євдокія  Константинівна та Олександра Константинівна, які   розповідали про свої літературні добірки та зворушливо читали вірші.
  Поезії Євдокії Константинівни  притаманна критика негараздів сьогодення, спогади про минулу війну, патріотизм, філософські роздуми про життя на землі.
Філософи мудрують:
Нам бути чи не бути?
А люди все руйнують.
На те вони і люди.
                                                             (з вірша «Залиш щось на землі»).
  Щира ліричність, біль за скорботи людські, досконалість форми, мелодійність – це  Олександра Константинівна.
«Чому Любов? – Бо то найвища міра
Всіх величин, що маєш на землі.
А вже за нею і Надія й Віра –
Життя людського мудрі королі…» 
 Наприкінці заходу бібліотекарі наголосили, що літературна творчість наших митців – це безцінні скарби, звертаючись до яких, ми наповнимо наше життя
почуттям любові і ніжності до рідного краю та неньки України!
  А ще юні читачі мали змогу познайомитися з новинками літератури, переглянувши викладку нових надходжень «Привітаймо нову книгу».









Немає коментарів:

Дописати коментар