середу, 24 квітня 2013 р.

Тиждень молодіжного читання


У Білозерській районній бібліотеці 23 квітня стартував Тиждень молодіжної книги. Розпочався  він Днем відкритих дверей «Ласкаво просимо, читачу!».
  Юні читачі мали змогу познайомитися з новинками літератури, найцікавішими журналами, одержати поради, як правильно читати і користуватися книгами, з цікавістю переглянули слайд-презентацію «Читання і грамотність як соціокультурні явища».


  Людина не може знати все, але повинна вміти знайти відповідь на будь-яке запитання. Для цього і створюють книги, які знають все – енциклопедії, словники, довідники. Ці книги «всезнайки» були представленні на виставці -рекламі «Книга – мудрий друг. Книга  знає все навкруг»;


    Другий день Тижня був присвячений екологічному читанню.
Цього дня в читальній залі  експонувалася тематична  виставка «Природа наша мати - її треба оберігати», де були представлені книги з екології та матеріали про природу рідного краю. Зокрема буклет «Екологічні проблеми Білозерщини».
  Екологія. Це слово супроводжують мільйони цифр: вимерлі види, забруднене повітря, води, грунти, тонни відходів, хвороби. Екологічний урок «Запасних планет у нас немає» - це один із способів привернути увагу користувачів до проблем навколишнього середовища. Запрошена на захід голова Наукової Управи Херсонської обласної жіночої спілки «Козацька берегиня» Горлова Н.І., яка займається екологічними проблемами Півдня України, зокрема Білозерки,  нагадала, що всі ми живемо на одній планеті і, забруднюючи природу, шкодимо у першу чергу самим собі та нащадкам.  Саме від кожного з нас залежить наше майбутнє!








Немає коментарів:

Дописати коментар