четвер, 11 квітня 2013 р.

Одарочка - "Книжкова господарочка"


  Оригінальна лялька Олі Кравченко готова до участі у конкурсі української народної іграшки, організаторами якого є Державний музей іграшки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Українським державним центром позашкільної освіти.
 Мета конкурсу – відродження, збереження і розвиток українських народних традицій, виготовлення іграшок, шанобливого ставлення до її творців. На конкурс подаються іграшки, виготовлені з глини, дерева, тканини, соломи, трави, кукурудзи, паперу, тіста, сиру інших природних матеріалів рослинного та тваринного походження.
  Свою ляльку Оля виготовила з в'язальних ниток білого і рожевого кольору. А ще одягла її в українське національне вбрання, яке пошила сама з тканини з візерунком вишивки і прикрасила намистом. Сорочка й спідниця, хусточка, яскравий червоний фартух і сріблясте намисто зробили мотанку  дуже привабливою і колоритною.
  Так як авторка долучилась до цієї справи, досліджуючи історію української народної іграшки під час занять у науковій секції « Етнологія» МАН, яка функціонує у Білозерській районній бібліотеці, то і лялька, відповідно, стала маленьким сувеніром, який символізує українську духовність. Адже бібліотека завжди була, є і буде осередком духовності, берегинею національних святинь.
  Свою ляльку Оля назвала Одарочкою – і стала вона «книжковою господарочкою».
Підсумки конкурсу буде підведено наприкінці квітня 2013 року. Тож побажаємо успіхів нашій юній лялькарці.







Немає коментарів:

Дописати коментар