суботу, 20 лютого 2021 р.

«Майдан. Фортеця духу»

   Революція гідності – наймасштабніший протест українців за часів сучасної історії. Спротив режиму тривав більше трьох місяців, до нього активно долучились мільйони людей по всій Україні та тисячі за її межами. Однак жодні протести за часів Незалежності не коштували нації так дорого – повалення режиму у 2014 році забрало життя сотні патріотів, створивши нову трагічну сторінку в нашій історії – Небесна Сотня.
   Небесна Сотня! У кожного з нас з’являються свої асоціації, коли ми чуємо ці слова. Кожен українець пишається тим, що такі люди народжуються на нашій землі – сміливі, свідомі, ті, які готові боротися за справедливість, ті, які у найважчих умовах, до останнього, виборюють благородну ціль. Герої Небесної Сотні – це ті люди, які створили основу для майбутньої України, ті, кому ми завдячуємо надією, ті, кого кожен повинен визнавати на рівні найвидатніших історичних постатей нашої держави
   До Дня Героїв Небесної Сотні, вшановуючи подвиг українців, загиблих під час Революції Гідності, у читальному залі бібліотеки організована виставка-пам’ять «НЕБЕСНА СОТНЯ - вічна памят'ь», а для користувачів Інтернет центру демонстували бібліорепортаж «Герої не вмирають». Також колектив бібліотеки прийняв участь у акції «Ангели пам’яті» жителів Білозерської ОТГ.






Немає коментарів:

Дописати коментар