суботу, 20 лютого 2021 р.

«Кришталеві струни рідної мови»

 21 лютого увесь світ відзначає свято, що є заповітним скарбом для кожної небайдужої людини, -  Міжнародний день рідної мови. У нашій багатонаціональній державі  українська мова посідає  головне найвеличніше  місце і  має державний  статус. Її цілком справедливо називають генетичним кодом нації, бо саме в мові  формуються, розвиваються, зберігаються та передаються наступним поколінням всі культурні надбання та досягнення власного народу.

      У Білозерській  книгозбірні бібліотекарі разом із волонтерами  для користувачів провели мовознавчу годину «Мова кожного народу – неповторна і своя…», присвятивши конкурси, ігри та вікторини її величності українській мові. Любов і пошана до рідної мови виховуються з дитинства, бо ми її змалку вивчаємо, згодом  все більше удосконалюємо  знання , заглиблюємося в прадавнє  походження й історію, поширюємо й пропагуємо. І з кожним днем все більше «смакуємо» безмежним океаном рідного слова, бо чим глибше пірнаємо, тим  більше пізнаємо  його красу, розмаїття і силу. 

      Живе рідна солов`їна і процвітає серед інших мов світу! Вона унікально звучить у вселенському хорі народів. Наша мова – це європейська  Україна  із загартованим  минулим, волелюбним сьогоденням і щасливим майбутнім. Тож збережімо для нащадків мову правильну, чисту й правічну!



Немає коментарів:

Дописати коментар