неділю, 27 грудня 2020 р.

Віра в диво

      У більшості людей  зимові свята є найулюбленішими в житті. Вони проходять за  народними традиціями, звичаями, які розкривають веселу  вдачу українців,  їх  щедру і щиру душу. Грудневі зустрічі – це підбиття підсумків року , які зміцнюють й об`єднують родину із щирими почуттями і справжніми емоціями. Ми всі, як ті малі діти, віримо в дива й сподіваємося на здійснення бажань!

  Новорічні свята – це приємні враження, відчуття єдності  роду і народу із Всесвітом та  вдячністю за життя.  У наш час особливо важливо здоров`я  для  кожної людини, бо воно – безцінне і найголовніше. Тому, хай життя  іде під девізом: «Здоров`я усім і посмішок щастя!» Різдвяна казка зачаровує не одне покоління людей по всьому світу. Дата святкування Різдва у всіх християн однакова, різниця лише у системі літочислення – західні церкви відзначають Різдво за Григоріанським календарем, а східні переважно за Юліанським, де 7 січня – це  25 грудня за старим стилем. Це – День народження Сина Божого, якого очікує майже все населення планети, незалежно від віросповідань, поглядів та цінностей. У величні дні  люди особливо приділяють увагу духовному життю. І як же приємно, що наша українська колядка «Щедрик» стала найбільш відомою різдвяною мелодією у світі.  Це народна пісня в музичній обробці  Миколи Леонтовича ( щедрівка має аж 5 авторських редакцій) , до якої Петро Вільховський створив  англійську версію слів. Уперше «Щедрика» виконав  хор Київського університету в 1916 р., а в 1921 р. був уперше  виконаний на концерті в Карнегі Холі  в Нью – Йорку. Відтоді і почалася  слава шедевреальної композиції, яка лунає над  планетою!

Хай і надалі  Господь обдаровує усіх своєю ласкою і земними дарами! Хай Божа благодать торкнеться кожну родину!  Бо наше життя – Диво дивне,  його треба гідно прожити з любов`ю та вдячністю  Богові за все!




Немає коментарів:

Дописати коментар