четвер, 13 лютого 2020 р.

«Із полум’я Афганістану»


Поставте скибку хліба на стакан
І голови схиліть в скорботі вічній,
За тих, кого убив Афганістан,
Чиї він душі зранив і скалічив…

Афганістан… Він став синонімом людського лиха, справжнього пекла: палюче сонце, спекотний вітер – афганець, пісок, що не дає дихати, і завжди хочеться пити.
«Цілком таємно»… Скільки б не минуло часу після афганських подій, які тривали майже десять років, ці два слова залишаться вічною, вкарбованою печаткою. Змінився і змінюватиметься світ, але вони, як і словосполучення «афганська війна» залишаться невід’ємними.
13 лютого 2020 року в Центральній районній бібліотеці з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану для молоді проведена година пам’яті «Із полум’я Афганістану».
Виставка – роздум: «Афганська війна очима сьогодення» акцентує увагу на важких, жахливих буднях війни. ЇЇ можливо переглянути в юнацькому відділі районної бібліотеки.

Афганська війна – це не тільки трагедія. Це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє. Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною.






1 коментар: