четвер, 12 грудня 2019 р.

Тиждень права.


 Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону та прав людини 10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини. В Україні щороку на честь проголошення декларації проводиться Всеукраїнський тиждень права, який має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян, а також створення сильної демократичної та правової держави.
  У рамках тижня правових знань  бібліотекарі районної бібліотеки провели тематичну годину «Знаю право!» з бібліотечним молодіжним активом, учнями 9-10 класів шкіл Білозерки. Діти розв’язували юридичні ситуації, надавали правову оцінку запропонованим подіям, демонстрували знання юридичних термінів.

Для користувачів більш поважного віку правову практичну допомогу надала спеціаліст Білозерського бюро правової допомоги Наталія Нечай. Вона проконсультувала присутніх із питань: «Твої права- твій надійний захист», «Багатодітна сім’я», «Аліменти на батьків», «Оформлення статусу з інвалідністю», «Безоплатна передача земельної ділянки» та інш.


До Інформаційно – правового центру бібліотеки звертаються за консультацією не тільки в тиждень права, а й на протязі всього року.


Не існує прав без обов’язків, адже тому щоб не порушувались людські права, ми повинні неухильно виконувати свої обов’язки. І тоді буде мир і злагода на землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар