четвер, 8 серпня 2019 р.

Практикум "Інформаційні майданчики у бібліотеках"

6 серпня у Херсоні на базі обласної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбувся практикум у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» ПУЛЬС, який реалізує Асоціація_міст_України за підтримки USAID. Практикум на тему «Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики в Херсонській області» проведено в партнерстві АМУ з проектом Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREХ та спрямовано на підвищення рівня співпраці та напрацювання механізмів ефективної комунікації представників громад та ЗМІ. Учасники – фахівці бібліотечної системи територіальних громад області - навчалися ефективно взаємодіяти з місцевими засобами масової інформації, вмінню залучати нову аудиторію, інформувати про процес децентралізації та вибудовувати ефективну взаємодію з органами місцевого самоврядування.
Вичерпну інформацію із зазначеної теми та консультації учасникам надали ментор прес-клубів бібліотек ПУЛЬС Олена Костриця та регіональний консультант АМУ з питань комунікацій у Херсонській області Елена Нечипуренко. Експерти окреслили ключові питання такої взаємодії, її мету та позитивні напрацювання. Йшлося про збирання та транслювання кращих напрацювань децентралізації на Херсонщині, практик місцевого самоврядування, успіхів громад, налагодження комунікацій зі ЗМІ. Було окреслено спільні інтереси, налагодження ефективних зв’язків, об’єднання зусиль для промоції успіхів громад та позитивних наслідків децентралізації. Йшлося про використання для цього соціальних мереж, друкованих та інтернет-ЗМІ, радіо та телебачення, про народження креативних ідей створення власних комунікативних інструментів, проектів радіо громад тощо.
 Учасники мали можливість на практиці перевірити свої можливості щодо підготовки якісної та змістовної інформації для ЗМІ, використовувати соціальні мережі для привернення уваги до своєї громади.






Немає коментарів:

Дописати коментар