середу, 25 квітня 2018 р.

Зустріч з ОБРАЗОМ поетичної душі.


 В рамках Тижня молодіжної книги обласна юнацька бібліотека ім. Б. Лавреньова організувала онлайн-зв'язок з Юлією Бережко-Камінською "Є задля чого нам жити", поетесою, уродженкою с.Чорнобаївка Білозерського району, яка проживає в м. Буча Київської області.
    Бібліотекарі Білозерської районної, дитячої, Чорнобаївської та Розливнянської бібліотек мали змогу поспілкуватися зі своєю землячкою, яка увійшла до бібліографічного покажчика "Херсонці підкорюють світ". В ході спілкування Юлія Миколаївна пригадала, як вона одинадцятирічною дівчинкою була присутньою у Білозерській районній бібліотеці на презентації збірки «Паростки», до якої ввійшли її перші вірші. «Я у своєму житті не зустріла жодного негативно налаштованого бібліотекаря. Колись і сама мріяла бути бібліотекарем», - говорила Юлія. А ще з її вуст прозвучали слова, які запали в душу: «Поезія – це окремий світ. Побувавши у ньому, відкриваєш себе іншого». Радила прочитати твори Ліни Костенко, зануритися і пережити їх. Розповіла про улюблених сучасних молодих поетів – Ірину Іванченко, Євгенію Більченко, Мар’яну Савку та інших, про свою співпрацю з музичними знаменитостями.
     Присутні заслухалися її віршами, які декламувала сама поетеса. Скільки в них глибини, жіночності, щирості… Особливими є вірші, в яких болем відображено події на Донбасі. «Стан війни – це ненормальний стан. Нормальний стан – це мир і розвиток», - сказала Юлія Миколаївна, і з нею всі погодилися.
    Спілкування вдалося. Приємно було почути відверті слова про письменницьку та журналістську діяльність з вуст лауреата і дипломанта багатьох українських та міжнародних конкурсів. Бажаємо Юлії Бережко-Камінській творчих злетів та достойних поціновувачів! Прагнемо до неодноразового спілкування!







Немає коментарів:

Дописати коментар