середу, 11 квітня 2018 р.

«Найкращий читач - 2018» в Олександрівській бібліотеці.


           Конкурс дитячого читання «Книгоманія» серед учнів 6 -7 класів стартував ще у 2005 році, завдяки громадській організації «Форум видавців» та Національній бібліотеці України. За всі роки конкурсу читачі Олександрівської сільської бібліотеки, за певних причин, не приймали участі лише один раз. Три рази конкурсантам не вдалося зайняти призові місця, хоча в окремих номінаціях учасники нагороджувалися грамотами. Та два  рази конкурсантки Мірошниченко Алла і Мартич Валерія, нині студентки Херсонського державного університету, та учениця тепер уже 8 класу Сокал Юлія і учениця 7 класу Вишніцька Віка змогли на другому етапі зайняти два перших місця.
            Щороку діти підходять до завдань конкурсу дуже креативно: не тільки пишуть відгуки на улюблену книгу сучасного українського письменника, а і малюють до неї малюнки, пишуть есе про роль книги, читання, бібліотеки та бібліотекаря в їхньому житті, відповідають на питання  онлайн – вікторини за темою «Літературне краєзнавство» та  «Сучасна дитяча проза».
          У цьому році потрібно було у будь-якому вигляді, з використанням будь-якої техніки: малюнка, прозового або поетичного твору, фото, презентації, аплікації, поробки, підготувати домашнє завдання «Реклама улюбленої книги». І з цим завданням цьогорічні учасниці конкурсу «Найкращий читач – 2018» учениця 7 класу Коваленко Юлія та учениця 6 класу Іващук Дарина, а вони ж і найкращі читачки сільської та шкільної бібліотек, справилися успішно. 
          Журі підбило підсумки конкурсу. Коваленко Юлія  виборола ІІ місце в своїй віковій категорії,  а Іващук Дарина зайняла І місце   і буде представляти наш район на обласному етапі.
         







Немає коментарів:

Дописати коментар