вівторок, 21 червня 2016 р.

«Конституція – символ незалежної держави».

У  більшості народів є особливі багатовимірні святині, які мають одночасно і політичну, і  економічну, і духовну, і правову цінність.
 Для нашої рідної країни – це Конституція України,
  двадцяту річницю  якої ми відзначаємо цього року. Протягом багатьох століть чимало людей боролися за незалежність нашої держави, доклали багато зусиль, аби в Україні з’явилась своя Конституція. І ось 28 червня 1996 року на засіданні Верховної Ради України був прийнятий Основний Закон нашої незалежної  держави. Відтоді ми святкуємо цей день як національне свято -День Конституції України.     На відзначення  цієї дати в  бібліотеці було проведено ряд заходів: на історичній годині «Конституція України-основний закон моєї держави» розкривали історію Конституції України та її значення у розвитку суспільства. У ході  цього заходу  бібліотекар розповіла дітям, що таке Конституція, про задекларовані в ній права та обов’язки та важливе значення Основного Закону для кожного громадянина України . Читці Давидова Даша та Глущенко Віктор читали вірші про Конституцію, про нашу державну українську мову, про національні символи: гімн, герб, тризуб та прапор України.



Відвідавши правовий годину «До Конституції з повагою, до влади - надією» та  книжкову виставку «Конституція звеличує дух нації» наші користувачі зрозуміли, що Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар