четвер, 26 травня 2016 р.

«Ми – українці, ми – європейці».

  Вже понад п'ятдесят років Рада Європи працює над створенням єдиної Європи, заснованої на принципах свободи, демократії, дотриманні прав людини і верховенстві закону. Діяльність, що проводиться Радою Європи, зачіпає всі аспекти нашого життя, а програма  охоплює широкий круг питань, що мають життєво важливе значення для суспільства. 
  Участь України в загальноєвропейській акції з відзначення Дня Європи є серйозним кроком у зміцненні самоідентифікації нашої країни як європейської держави, в залученні її до традицій і цінностей Європи. Важливість цього заходу підкреслюється також формуванням позитивної громадської думки, пов'язаної з інтеграцією України в Європейський Союз.
  У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.  Районна бібліотека також не стоїть осторонь процесу Євтоінтеграції  і в міру своїх можливостей долучається  до нього.
   23 травня в у читальній залі бібліотеки відбувся «Євроквест» з учнями Білозерської  багатопрофільної гімназії . Метою заходу стало формування активної життєвої позиції молоді у поєднанні з розумінням спільної європейської належності; поширення знань про Європу серед учнів ; залучення учнівської молоді до європейського руху в Україні; розвитку пізнавальної, інтелектуальної, творчої активності підростаючого покоління; виховання поваги до інших народів та їхньої культури. У ході проведення «Євроквесту»  були використанні можливості медіа проектору, учні активно приймали участь в іграх, конкурсах, вікторинах. Захід було проведено у жвавому темпі, весь матеріал був підібраний із врахуванням вікових вимог та набутих знань..

  А слова «Ми — європейці настільки, наскільки ми — українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами» стали для учнів девізом на майбутнє життя.





Немає коментарів:

Дописати коментар