четвер, 25 лютого 2016 р.

Надання безоплатної правової допомоги – соціальна програма Уряду України.

  Вважається, що першою ознакою цивілізованого суспільства є всебічна підтримка населення, і правова у тому числі. Згідно Конституції України, кожен має право на правову допомогу. Діяльність юристів, спрямована на сприяння громадянам  у вирішенні питань, пов’язаних із реалізацією норм права, може бути платною і безоплатною. Безоплатна, у свою чергу, гарантується державою та надається за рахунок коштів Держбюджету України.
      Міністерство юстиції України створило центри з надання безкоштовної вторинної правової допомоги, у Херсонській області зокрема. Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:
1/ захист;
2/ здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
3/ складання документів процесуального характеру.
      Ці послуги надаються населенню адвокатами, включеними до Реєстру, або штатними юристами центрів безкоштовно. Скористатися ними може будь-хто, але в першу чергу – соціально незахищені верстви населення.
      Мешканці Білозерського району з питаннями юридичного характеру мали змогу звернутися до Білозерської районної бібліотеки, де 24 лютого було організовано зустріч з правознавцями у вигляді онлайн-конференції. Посередником зустрічі була Херсонська обласна бібліотека ім. Олеся Гончара. Учасники конференції спілкувалися з юристами Центру, задавали питання та одержували на них відповіді. Мали таку можливість також мешканці Інгульця, Киселівки, Нової Тягинки, Надеждівки (дякуючи бібліотекарю Розливнянської сільської бібліотеки) та Микільського. Велика подяка сільським бібліотекарям, які змогли організувати діалог для своїх односельців. Особлива подяка працівникам Микільської сільської ради, які неодноразово організовують такі відео-зустрічі у приміщенні свого закладу на прохання бібліотекарів, і, взагалі, всебічно підтримують бібліотеки, що працюють на території їх громади - Микільської та Понятівської.       
     Наступний зв’язок відбудеться останньої середи березня. І так – кожного місяця. Питання можна задати особисто, шляхом присутності на конференції, та через працівників бібліотеки. За роз’ясненням звертайтеся до районної бібліотеки або за телефоном 33-9-99, та до сільських бібліотек. Запрошуємо всіх бажаючих до діалогу.














      

Немає коментарів:

Дописати коментар