пʼятницю, 19 вересня 2014 р.

Велич народного подвигу

...Пам'ятаєш, Земле, сорок п'ятий.
Земле, сорок перший не забудь!


 Час все більше віддаляє нас від 40-х років ХХ сторіччя, коли рідна земля стогнала під фашистським ярмом. І тим важливіше стає питання прищеплення в серцях сьогоденного підростаючого покоління поваги до історії Великої Вітчизняної війни, пошани до людей, які ціною власного життя йшли до бажаної Перемоги.
  22 вересня відзначаємо День партизанської слави. Це — свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.  Напередодні цієї дати  20 вересня у читальній залі Білозерської районної бібліотеки   пройшов захід, присвячений цьому святу під  назвою «Наш меч скарав найбільше зло землі».
  Аудиторії був представлений хроніко-документальний фільм «Радянсько-партизанський рух на те­риторії України у часи Великої Вітчизняної війни» та презентована книжкова виставка «Пам'ять — полеглим, шана — живим». З пред­ставленої літературі можна дізнатись, що в українському партизанському русі паралельно існували дві незалежні течії: радянські партизани й підпільники та українські націоналістичні формування. І всі вони були готові віддати життя за свою родину, рідну домівку, батьківщину та свободу.
Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму. У День партизанської слави ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість. І ми вшановуємо всіх тих, хто подарував майбутнє нам та нашим нащадкам.



Немає коментарів:

Дописати коментар