вівторок, 9 вересня 2014 р.

Професії нового часу

 Професій в світі є чимало,
Сповна їх вистачить на всіх.
А.Костецький
    Юність – чудова пора в житті людини, коли ми вільні від життєвих турбот та щирі у  відношеннях з оточуючими людьми, радісні та сповнені оптимізму.
Але разом з тим це ще і перехідний період, на якому ми готуємося до дорослого життя. І одна із найважливіших задач  – вдалий  вибір професії.
 У світі існують  тисячі  професій  - потрібних, важливих, цікавих. А людині потрібно вибрати тільки  одну.
 З розвитком науки та техніки світ професій постійно змінюється – одні зникають, інші набувають нових значень. За підрахунками спеціалістів щороку на світ з’являється 500 нових професій .  
   Так, наприклад, років 4-5 тому на ринку праці з'явилася професія веб-майстра, досить популярна та високооплачувана. Але сучасні тенденції у сфері інформаційних технологій стали причиною того, що з неї отримали розвиток кілька нових: керівник, менеджер проекту, веб-дизайнер, веб-програміст та фахівець із розвитку, тобто мова іде про дедалі вужчу спеціалізацію для професіоналів.
   Виникли нові, або набули трансформації професії у сфері ресторанного бізнесу та торгівлі, у сфері реклами, PR, маркетингу, аудиту, у сфері фінансового ринку, банківських та страхових послуг, в галузі психології тощо.
  Як обрати свою майбутню професію із безлічі різноманітних професій? Куди піти навчатися? Ким стати? 
   Нами було проведено   Інтернет – огляд «Професії нового часу», який   допоможе молоді  зорієнтуватися у безмежному світі професій і знайти свою, наймилішу. Завітавши  до бібліотеки,  діти  дізналися  про існування   професій, які  раніше не були їм відомі, переглянули  книги, що неодмінно стануть порадниками у майбутньому виборі,  звернули авагу  на вже знайомі  професії. Ми  впевнені, що ця інформація  розширить  їхній  світогляд.
                                      








Немає коментарів:

Дописати коментар