середу, 25 червня 2014 р.

Цукерка чи яблуко?


  От скажіть, хто не любив у дитинстві солодке? Солодке любили і люблять всі.
  А вже в дитинстві-то, тим більше ... Тільки діти можуть дозволити собі з'їсти шматок торта, запиваючи солодкою газованою водою, закусити шоколадкою, а потім заїсти все це печивом і десятком льодяників.
  Чому ж діти люблять солодке? Над таким питанням ми міркували на засіданні клубу «Пролісок». З чого і коли це починається? Мабудь, як і все - з дитинства.. Адже і молоко матері має солодкуватий смак. І з найперших хвилин свого життя перші смакові відчуття, які дізнається кожне немовля - це солодке! Перша їжа людини - солодке молоко. Вже пізніше, підростаючи, діти продовжують пізнавати світ смаку. Він великий і різноманітний.
  Нам, дорослим, давно відомо, що саме солодке і є нашим найлютішим ворогом, призводить до величезної кількості проблем, всіляких захворювань, починаючи з карієсу зубів і закінчуючи цукровим  діабетом. Все це ясно і зрозуміло. Та ми знаємо, що здоров'я не можна замінити ніякими насолодами і відчуттями.
І чому наші  діти не хочуть з'їсти яблуко замість цукерки? Як  зробити так, щоб вони перестали любити солодке, або хоча б менше його стали вживати
  Так може  замість першої цукерки дамо дитині яблучко? Нехай він полюбить цей смак. Потім познайомимо його з величезним світом різноманітних фруктів, які можуть подарувати вашим дітям і радість, і щастя, і насолоду, і що найголовніше -  здоров'я.

Немає коментарів:

Дописати коментар