четвер, 7 березня 2013 р.

"ПрофіСтарт" куховарить


Нещодавно Білозерська команда «ПрофіСтарту» здійснила професіографічну екскурсію до кафе «Зустріч»  Білозерського ССП, де  Паламарчук Людмила Василівна цікаво ознайомила дітей з професією кухар.
          Так хто ж такий  кухар?  Це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування. Але ці сухі і нудні слова не можуть повною мірою охарактеризувати кухарську професію. Тому що кухаря, іноді, називають справжнім чарівником, який може з самих звичайних продуктів приготувати страву, ім'я якій - шедевр смаку.
     Звичайно, приготувати що-небудь їстівне, наприклад яєчню, може, практично, будь-яка людина, А ось кухар з тих же самих продуктів приготує ніжне яєчне суфле. Адже кухар, це не тільки людина, яка приготує блюдо технологічно правильно і в суворій відповідності з рецептом, а той, хто любить свою роботу, отримує від неї щире задоволення і радий, коли результати його праці захоплюють клієнтів.
      Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати - це найдавніша професія. Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на багатті, вони швидко з'ясували, у кого з одноплемінників мамонт виходить смачніше і соковитіше, і стали довіряти цю важливу місію тільки йому. Так народився перший шеф - кухар. В подальшому перебігу історії професія кухар отримала своє втілення в наданні особистих послуг з приготування їжі для багатих і знатних людей і тільки з розвитком ресторанного бізнесу ця професія набула масовість.
    Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник.
   Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці.






Немає коментарів:

Дописати коментар