середу, 13 березня 2013 р.

Війна в пам`яті, біль у серці

      Більш як півстоліття відділяє нас від буремних  воєнних років Великої Вітчизняної війни.Цей період історії країни назавжди залишається болючою і важливою темою, бо він торкнувся кожної сім`ї, змінивши все життя. Напередодні  відзначення 69-ої річниці визволення Білозерки від німецько-фашистських загарбників, районна бібліотека запропонувала своїм користувачам екскурсію до Білозерського районного музею ім. Д. Багалія. Завідувач  Волошин О.А. та доглядач музейних експозицій Сахно Л.В. вражаюче розповіли про подію 14 березня 1944 року. Цей визначний і довгоочікуваний день став можливим  завдяки героїчній боротьбі наших визволителів на фронті і в тилу.
       Підлітки з цікавістю розглядали фотографії та зразки військового спорядження бійців, нагороди, документи, карти, схеми воєнних років. Майже кожен із експонатів музею пов`язаний  із цікавими та маловідомими фактами історії Великої Вітчизняної війни.


Особливу увагу дітей привернув стенд "Уроженці Білозерки - Герої Радянського Союзу".Солдатський подвиг у роки Великої Вітчизняної війни в пам`яті поколінь буде жити вічно, бо він -  безсмертний. А наша вдячність усім визволителям - безмежна!

Плахотнік О. Н. - учасник форсування р. Дунай

 Собко І. К. - учасник боїв на Ленінградському фронті, 
Орловсько-Курській дузі,  форсування Дніпра

Плахотнік А.Н. - учасник форсування р. Дунай

Чепинога П. І. - учасник оборони Ленінграда, боїв за Дніпро,
за час війни збив 24 ворожих літаків 

Немає коментарів:

Дописати коментар