середу, 27 лютого 2013 р.

Українська вишиванка – екооберіг.


Запрошуємо усіх переглянути творчі доробки народних умільців Білозерщини, які ми відібрали, готуючись до конкурсу фотографій та вишивок «Місто мрії».
   Конкурс покликаний спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.
   Цей конкурс відкритий для учасників зУкраїни та Російської Федерації. Організатори: ВМГО «Союз обдарованої молоді» (Україна) і  сайт Vyshivanye.ru (Росія).
  Білозерська районна бібліотека подала на конкурс у номінаціях «Вишивка на тему екології», «Птахи» фото робіт трьох авторів: Щербини Лілії Анатоліївни (1980р.н.), Романенко Валентини Василівни(1940р.н.) та Синчук Марії Миколаївни(1934р.н.). Усі вони мешкають у Білозерці і радують око односельців своїми витворами.
  Лілія Анатоліївна та Валентина Василівна використовують техніку вишивання хрестиком, напівхрестиком, вкраплення бісеру. Марія Миколаївна – хрестик, гладь.
  У  своїх вишиванках майстрині оспівують красу природи та створюють фантазії на тему осені, царства квітів, тварин, пташок… Як  от, наприклад, «Осінній ліс», «Гуси-лебеді», «Вечірня фантазія», «Тигруля», «На полюванні», «Трійка», «В очікуванні дива» та інші.
  То ж пропонуємо переглянути усім наше «Місто мрії»!


Автор: Щербина Л.А







Автор: Романенко В.В





Автор: Синчук М.М.







2 коментарі:

  1. Яка краса! Молодці ті, хто її творить, і подяка тим, хто знайомить нас із цією творчістю!

    ВідповістиВидалити
  2. Який молодець Фейсбук, допоміг мені подивитись таку красу.

    ВідповістиВидалити