пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

Ти - вічний біль, Афганістан.


Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.     
Геройство. Біль. Дочасна сивина.     
Прокляття чаша випита до дна.    
Жорстока тиша. Вибухоподібна.                                                   
                                                 (П. Поліщук)

   Правда про афганську війну… Вона різна. Здебільшого хвороблива і гірка. Афганська війна… брудна, ніким і нікому неоголошена… А хіба війни можуть бути чистими?У війни свій відлік, своя безжалісна арифметика. Кожна із них несе смерть, інвалідність, одягає у смуток тисячі сердець, сповнена материнським довічним смутком і болем. Довго замовчували правду про афганську війну. Дозували правду про героїв і втрати. Навіть плакати на могилах не дозволяли.
   Бої закінчились, а історія – вічна. Афганська війна в пам'яті людства ще буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові і моральні уроки тієї героїчної і трагічної афганської війни.
   Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи , істина залишається одна – незмінно житиме пам'ять про Афганістан. Її підтримувати  вважає своїм обов ' язком районна бібліотека та Білозерський народний музей.






Немає коментарів:

Дописати коментар