пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Україна понад усе.


   21 листопада 2013 року назавжди змінило історію українського сьогодення. Саме в цей день вперше почались мирні протести за євроінтеграцію. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму в надії змінити державу на краще.
   Шість років тому люди вийшли на вулиці і висловили свою позицію щодо дружби з Євросоюзом. Після рішення уряду про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди асоціації України з ЄС українці вийшли на майдани. Цей день в Україні відзначають як День Гідності та Свободи, адже саме шість років тому розпочалася революція, яка переродила українську націю.
  Щоб молодь пам'ятала  про цей день, бібліотекарі районної бібліотеки підготували учням Білозерської ЗПЗСО№3 відеогодину історії «Хронограф мужності». Медіа матеріал відтворив не тільки історичні події Євромайдану, але й думку та настрої людей різних поколінь, соціального та політичного статусів. Діти почули і побачили найдовшу зиму в історії України – Революцію Гідності, розпач і біль за втратою життів Небесної Сотні. І саме головне, як українська нація переродилася, згуртувалася -  самоідентифікувалася.






Немає коментарів:

Дописати коментар