вівторок, 22 січня 2019 р.

"Соборність України - завдання на всі часи".


  22 січня 2019 року Україна відзначає 100-ту річницю прийняття універсалу Директорії про злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. Ця подія ввійшла в нашу історію як День Соборності України. До цієї значної події в актовій залі Білозерської райдержадміністрації пройшло урочисте зібрання "В день Соборності та Злуки" та у районній бібліотеці провели патріотичний урок "Соборність України - завдання на всі часи". Присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Користувачі переглянули відеофільм  "України єдина", відгадували вікторину  "Історія моєї  країни", ребуси "Єднання" та складали пазли "Моя країна –України».
Сьогодні, в епоху глобалізації та формування нового світового порядку ідея Соборності повинна набути нового змісту, вона мусить поглибитися і розширитися у нашому розумінні Великої України.
Тож, кожен дістане свій урок з історії. Але ми маємо пам’ятати: українське національне відродження відбувалося й відбувається в гармонії з соціальним визволенням. Тож із вірою в серці, з великим напруженням сил нам потрібно підняти нашу державу, об’єднати й відродити нашу Україну.







Немає коментарів:

Дописати коментар