пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Реставратор Собору українського духу.

  2018 рік запам`ятається усім шанувальникам художнього слова славетною датою – 100-літній ювілей від дня народження Олеся Гончара – класика української літератури, академіка, посмертно Героя України, громадського діяча. Він посідає одне з перших місць у літературі повоєнного часу і завжди був совістю народу.
Доторкнутися до високих дум і секретів творчості Олеся Гончара повинен кожен, бо його твори - скарбниця життя і духовності народу. На заході «Захисник духовних скарбів» бібліотекарями районної книгозбірні для членів клубу «Допоможи собі сам» відтворено невідомі й маловідомі сторінки життєвого й творчого шляху видатного письменника, який співпадає з найважливішими вузловими етапами новітньої української історії. Олесь Гончар горів любов`ю до країни, ніколи не кривив душею. Майстер слова над питанням гіркої долі України думав і вболівав до останніх cвоїх днів, долучаючись до знаменних подій. У 1991 році, коли на Майдані біля Софійського собору було десятки тисяч прапорів, Гончар написав у своєму щоденнику: «Це найкращий день у моєму житті!» Письменник був Прапороносцем української літератури, Реставратором Собору українського духу. Олесь Гончар став живим уособленням долі України, що у ХХ ст. здобула, втратила й відновила свою політичну свободу.
Читаймо Олеся Гончара - він жив і творив для нас, для України, для її майбутнього! Майстер слова - геніальна людина, котра зв’язує сучасні й прийдешні покоління в єдине ціле, назавжди буде у серцях вдячних шанувальників!




Немає коментарів:

Дописати коментар