четвер, 12 жовтня 2017 р.

«Ми славимо тих, хто на варті країни»

14 жовтня українці відзначають:
- День святої Покрови Пречистої Богородиці
- День Українського козацтва
- День захисника України (від 14 жовтня 2014).

14 жовтня - значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України.
 В цей день
українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.
  До цього дня Україна йшла довгим і тернистим шляхом. Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі і саме цього дня особливо гостро постала після російської анексії Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей.
  Безпрецедентні зразки мужності та відваги, явлені нашими солдатами на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину; добровольчі батальйони; волонтери і всі, хто приймав активну участь у житті країни -  потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.

 Відзначаючи День захисника України у Білозерській районній бібліотеці провели урок патріотичного виховання «Ми славимо тих, хто на варті країни». Метою якого було формувати в учнів розуміння єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу, сприяти усвідомлення молоддю спільності інтересів усіх громадян держави в розбудові України, виховувати патріотизм, необхідність ідентифікувати себе з українським народом, прагнення жити в Україні, володіння державною мовою, шанобливого ставлення до історії, культури та традицій українського народу. На урок було запрошено колишнього військослужбовця  Кавун Юрія Анатолійовича, учасника АТО. Він поділився своїми спогадами, які нікого не залишили байдужими. В кінці заходу всі присутні разом прочитали «Молитву за солдата» (автор І.Ротчук)  і  переглянули танок Анжеліки Демури «Білі лебеді» в пам'ять про загиблих воїнів.







Немає коментарів:

Дописати коментар