пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Патріотична хвиля "Ми - українці".



   На сучасному етапі своєї історії Україна розв’язує складні завдання економічної, політичної стабілізації та національно-культурного відродження. В період цих складних суспільно-політичних та економічних змін надзвичайно важливого значення набуває проблема національне виховання дітей та молоді.
  Виховання патріотизму сьогодні, як ніколи, актуально.  Саме зараз ми повертаємося до споконвічних цінностей: утвердження первинності любові до Батьківщини і людей, духовності, моральності, бережного ставлення до природних скарбів і національних надбань нашого народу тощо.
   14 березня  урочисто розпочата обласна національно патріотична акція «Ми - українці». Хвилю патріотичного руху Білозерська районна бібліотека підхопила 30 березня. Старт районного етапу Акції відбувся у Білозерському РБК мистецькою палітрою «Розмаїття творчості». Адже  з патріотизмом органічно поєднується етнічна самосвідомість громадянина. Українське декоративно-ужиткове мистецтво є одним з найбільш важливих і ефективних засобів формування естетичної та духовної культури підростаючого покоління. Практично прилучаючись до народної творчості, молодь вбирає в себе філософський, ідейно-моральний, психологічний, естетичний зміст, поступово стаючи невід'ємною частиною рідного народу, нації. Прикладна діяльність формує духовний світ людини, почуття власної гідності, цілеспрямованість, прагнення до морально-естетичних ідеалів, сприяє усвідомленню багато вимірності і глибини історичної пам’яті українського народу та його власної самобутності.








Немає коментарів:

Дописати коментар