пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

ЦВІТЕ ДОБРОМ ЗЕМЛЯ КАМЕНЯРА

              Світанок його життя починався біля маленького вогню закуреної    батьківської кузні, а високий життєвий захід цієї людини догоряв у променях європейської слави.
                                                                                                          О.Гончар


      27 серпня 2016 року виповнилося 160 років з дня народження Івана  Франка, всесвітньо знаного поета, прозаїка, драматурга, публіциста, перекладача й видатного вченого.
  Іван Франко — одна з найяскравіших постатей в українській історії.
Його поезія - це бескиддя гір, скал, ущелин, уламків, могуття Карпат із дикою і вічною красою. Це плин потоків, що місцями ревучими водоспадами зриваються з висот і скал. Понад усім цим - фігура Майстра.
 Крізь простір і час долинули до нас пристрасні слова Великого Каменяра, осяяні сподіваннями на те, що його важка праця в ім’я кращого майбутнього народу не пропаде даремно, буде оцінена     наступними поколіннями людей.

 Відзначаючи ювілей видатного письменника в центральній районній  бібліотеці проведено літературну годину «І горів, і яснів, і страждав, і трудився для свого народу». Бібліотекар розповіла присутнім про життєві віхи Івана Франка,  про нелегкий шлях долі поета та його енциклопедичні знання.
    Іван Франко перейняв долю поета-поводиря українського народу в Шевченка і це високе покликання гідно і з честю виконав. Великим Каменярем називають нащадки письменника, що своїм полум'яним словом ламав скелю неправди і гніту в ім'я правди і волі.



Немає коментарів:

Дописати коментар