пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

«Я маю право Україну восхвалять, боротися за неї і за честь стоять»



  Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
  Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної України . Зараз нашій країні як ніколи потрібно бути єдиною та згуртованою. Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави, борються за її єдність та цілісність.
  13 листопада 2014 року Президент Україні Петро Олексійович Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи
  За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність.
   У Білозерській районній бібліотеці до Дня Гідності та Свободи відбувся патріотичний майданчик «Я маю право Україну восхвалять, боротися за неї і за честь стоять». У рамках заходу відбувся показ документальних фільмів; «Ми», «Небесна сотня. Зима що змінила нас»; декламували поетичні твори «За Україну! За український народ!»,  переглянули мультимедійну презентацію «Хроноскоп Майдану» та виставку експозиція «Героям слава».
  Всі заходи спрямовані на те, аби нагадати білозерчанам, що саме  у 2013 році на Майдані зібралися перші декілька сотень протестувальників. 21 листопада став днем свободи, надії, святом вільних українців, які творять майбутнє. Цей день поклав початок Революції Гідності, боротьби за свободу та право будувати майбутнє України.
Для чого люди вийшли на Майдан?
Що їхні сонні душі розбудило?
Розвіявся густий-густий туман,
Що прикривав всю правду так грайливо…
Для чого мерзнем, нащо стоїмо?
Бо хочем Україну ми підняти!
ЇЇ «Європою» ми гордо назвемо,
Бо вона гідна статус такий мати.
3.У всіх містах великих і малих,
У всіх куточках неньки України
Всі люди, всі    від юних до старих 
Пророчать позитивні й стрімкі зміни.
Тож не сидіть тихенько в стороні,
Не будьте ви до цих подій байдужі!
Бо знайте, ви сьогодні не одні!
А разом ми нестримні й справді дужі! 





Немає коментарів:

Дописати коментар